mogelijkheden en prijzen

Kosten nieuw dak: mogelijkheden

Er zijn twee mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuw dak. U kunt kiezen of u alleen de dakbedekking of het volledige dak wilt vervangen.

Prijs nieuwe dakbedekking

Is het niet nodig om het dak volledig te vernieuwen omdat de dakbedekking nog in goede staat is? Kies dan voor een renovatie van de dakbedekking. Dit is ook het perfecte moment om een ​​volwaardige dakondervloer te monteren en deze van buitenaf te isoleren. Ook kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om dakramen of een dakkapel te plaatsen. Op deze manier verlaagt u ook de kosten omdat de werken in één keer worden uitgevoerd.

Soms is het voldoende om bepaalde delen van de daken te vernieuwen. Dat kan bijvoorbeeld als de schade of slijtage maar in een beperkte ruimte voorkomt. Met gedeeltelijke vervanging verlaagt u de kosten en is de klus snel geklaard.

Prijs compleet nieuw dak

dakbedekking

Bij een nieuwbouw of bij aantasting van de dakconstructie is het vanzelfsprekend om voor een compleet nieuw dak te kiezen.
Niet alleen de dakbedekking, maar ook de dakconstructie wordt dan vervangen. Deze procedure omvat grotere werken, maar het zorgt voor een solide dak. In bijzondere gevallen volstaat het om het dak slechts gedeeltelijk te vernieuwen en de bestaande dakpannen te herstellen. De tegels moeten echter worden verwijderd, geïnspecteerd en tijdelijk worden opgeslagen.

Geldbesparende tips bij het plaatsen van een nieuw dak

Er zijn enkele manieren om de kosten van een nieuw dak te verlagen. We geven een aantal interessante tips die goed zijn voor je portemonnee.

Zelf dakpannen verwijderen

Om ervoor te zorgen dat de prijs van een nieuw dak niet te hoog oploopt, kunt u proberen een deel van het werk zelf te doen. Bijvoorbeeld het verwijderen van de bestaande dakpannen. Merk op dat het nodig is om goede afspraken te maken met de dakdekker om een ​​dak boven iemands hoofd te houden.

Hergebruik bestaande dakpannen

bestaande dakpannen

Dit was al eerder genoemd. In bepaalde gevallen kunt u ervoor kiezen om alleen de dakconstructie te vernieuwen en de bestaande dakpannen opnieuw te gebruiken. Door alleen de gebroken tegels te vervangen, kunt u veel geld besparen. De kosten voor het verwijderen, inspecteren en opslaan van de huidige dakpannen kunnen echter flink oplopen. Om kosten te besparen is het hier ook aan te raden om zelf de dakpannen te verwijderen.

Vergelijk offertes, streef naar prijsvoordeel

De kosten van een nieuw dak zijn moeilijk in te schatten. Veel hangt af van het vereiste werk, het type dak en de afmetingen.
Wilt u een prijs op maat voor uw specifieke situatie en wensen? Vergelijk offertes van verschillende dakdekkers en kies de optie die het beste bij u past.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 Inneon | Alle rechten voorbehouden
Aangedreven door Inneon