Kies een nieuw dak

Als u een nieuw dak kiest voor uw nieuwe of bestaande woning, is esthetiek belangrijk, maar dat geldt ook voor de kosten, het gewicht en de installatievereisten van het materiaal.

Of u nu helemaal opnieuw bouwt of een nieuw dak kiest voor uw bestaande woning, een breed scala aan materialen is direct beschikbaar en het overwegen waard. Deze omvatten dakspanen van asfalt, hout en composiet, evenals leisteen, beton en kleitegels. Stijl is een belangrijke factor, maar het is niet de enige. Productkosten, materiaalgewicht en installatievereisten moeten ook uw selectie beïnvloeden. Dit moet je weten:

Productkosten

Dakbedekking terminologie

Voordat we over materialen praten, laten we het hebben over terminologie. Dakdekkers gebruiken meestal niet de maat ‘vierkante voet’. In plaats daarvan praten ze in vierkanten. Een vierkant is hun basismaateenheid – één vierkant heeft een oppervlakte van 100 vierkante voet, het equivalent van een vierkant van 10 bij 10 voet. Het dak van een typisch huis van twee verdiepingen en 2000 vierkante meter met een zadeldak zal bestaan ​​uit minder dan 1.500 vierkante meter dakbedekking, of ongeveer vijftien vierkanten.

Kosten van een nieuw dak

 
Een aantal overwegingen heeft invloed op de kosten van een nieuw dak. De prijs van het materiaal is het uitgangspunt, maar er moet ook rekening worden gehouden met andere factoren. Een daarvan is de conditie van het bestaande dak als u een huis verbouwt – als oude materialen moeten worden verwijderd en als de draagconstructie moet worden gerepareerd, kost dat allemaal geld. De vorm van het dak is een andere bijdragende factor. Een zadeldak met weinig of geen breuken in de vlakken (zoals schoorstenen, ventilatiepijpen of dakkapellen) zorgt voor een eenvoudige dakbedekking. Een huis met meerdere schoorstenen, kruisende daklijnen (de kruispunten worden valleien genoemd), torentjes, dakramen of andere elementen kosten aanzienlijk meer voor het dak.

Dakbedekkingsmaterialen

Niet elk dakbedekkingsmateriaal kan op elk dak worden gebruikt. Een plat dak of een dak met een lage helling kan een ander oppervlak vereisen dan een oppervlak met een steilere helling. Materialen zoals leisteen en tegels zijn erg zwaar, dus de structuur van veel huizen is onvoldoende om de lading te dragen. Overweeg de volgende opties, praat dan met uw ontwerper en ontvang schattingen voor de klus.

0
Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2020 Inneon | Alle rechten voorbehouden
Aangedreven door Inneon